Masich писал(а): |
Прошу прощения за назойливость, но все же и все еще интересует мнение заказчиков по вопросу - как быть с участником который не предоставил справок про оборудование, персонал и опыт выполнения аналогичных договоров (финасову спроможнысть подтвердил и прочие справки предоставил), а предоставил нечто в виде информационного письма, о том, что опыта нет и необходимый заказчику товар этот участник приобретает у производителей и предлагает заказчику? |
Sekret_ar писал(а): |
Скажу так, зазвичай у "своїх" учасників з цим все в порядку, тому учасникам про яких Ви говорите - одна дорога!
Якщо ж розглядати ситуацію коли торги проводяться "чесно", то знову ж таки кожну ситуацію потрібно розглядати індивідуально (чи є ще інші учасники з повним переліком необхідних документів, нагальність потреби в предметі закупівлі тощо). В такій ситуації за часів Положення можна було б спробувати зробити протокол засідання ТК про допуск такої пропозиції до оцінки, а на сьогоднішній день особисто я цього не ризикнув би робити. Отака от моя думка. |
Masich писал(а): |
2. Вашу думку не совсем понимаю - т.е. во время производителе/представителей Вы бы подумывали на предмет допуска такого участника (не производителя и не представителя) к оценке, а теперь, когда проблема производителей/представителей не стоит Вы не рискнули бы допустить разрешенного.....нет, не так, неправильно выразился....не запрещенного перекупа к оценке? Более того, не пойму причем тут рассмотрение ситуации индивидуально на предмет наличия иных участников с полным комплектом или срочность необходимости закупки? Зачем это еще рассматривать? К чему это? |
Цитата: |
Стаття 16. Кваліфікаційні критерії
1. Замовник вимагає від учасників або учасників попередньої кваліфікації подання ними документально підтвердженої інформації про їх відповідність кваліфікаційним критеріям. |
Цитата: |
п. 24 Положення: Замовник може вимагати від учасника подання інформації, що підтверджує відповідність учасника таким кваліфікаційним вимогам: |
Sekret_ar писал(а): |
Коли я писав "В такій ситуації за часів Положення можна було б спробувати зробити протокол засідання ТК про допуск такої пропозиції до оцінки, а на сьогоднішній день особисто я цього не ризикнув би робити." я мав на увазі, що якби в Законі було написано "замовник МОЖЕ ВИМАГАТИ" а не "замовник ВИМАГАЄ" то можна було б зробити протокол засідання ТК з обгрунтуванням доцільності допуску такого учасника до оцінки, але, оскільки там написано те, що написано, то такий документ дуже ризиковано робити.
Що ж стосується "індивідуального підходу" то я мав на увазі наступне: 1) Якщо є інші учасники (хоча б два) в яких ТП повністю відповідає вимогам ТД то, звичайно ж, ТП "Вашого" учасника можна зі спокійною душею відхиляти. 2) Якщо на торги подано всього дві ТП, з яких одна "Ваша" з меншою ціною, то тут можна говорити про протокол засідання ТК про який йшлося вище. Правда тут знову ж таки необхідно враховувати ризик при перевірці і можливість оскарження зі сторони другого учасника. Не всі ж торги проводяться "під копірку"! Надіюсь Ви вловили те, що я хотів сказати! |
irka писал(а): | ||
Шановні колеги, таке питання. Для отримання ліцензії на будівництво, суб'єкти господарської діяльності подають наступні документи (згідно з ПКМ №1396 від 05.12.2007р.):
Питання, якщо я на підтвердження ст.16 п.1п.2 Закону у кваліфікаційних критеріях буду вимагати копію Ліцензії та відповідних дозволів, це не буде вважатися дискримінацією учасників? Предмет закупівлі капітальне будівництво. |
Sekret_ar писал(а): | ||||
Як на мене, то тут і обговорювати немає що! Якщо діяльність підпадає під ліцензування то вимагати копію ліцензії замовник просто зобовязаний! Та й дозволи думаю також не зашкодять - особисто ми все що тільки можна із дозвільних документів прописуємо! |
bortniks писал(а): |
Тем более ст.17. Правомочнысть укладання договору... |
Barmaley писал(а): | ||
|
Sekret_ar писал(а): | ||||
Ми озброїлись досвідом шановного Равіля, який вивчає всю нормативну базу по предмету закупівлі, а потім визначає які документи для підтвердження кваліфікаційних вимог прописувати в ДКТ. По роботах, наприклад, ми вимагаємо дозвіл на виконання робіт в сейсмічно активній зоні. |
irka писал(а): | ||
Шановні колеги, таке питання. Для отримання ліцензії на будівництво, суб'єкти господарської діяльності подають наступні документи (згідно з ПКМ №1396 від 05.12.2007р.):
Питання, якщо я на підтвердження ст.16 п.1п.2 Закону у кваліфікаційних критеріях буду вимагати копію Ліцензії та відповідних дозволів, це не буде вважатися дискримінацією учасників? Предмет закупівлі капітальне будівництво. |
Jyrcom писал(а): |
А какой статьёй Закона подтвердить требование Лицензии? Ст.17 ч.2 п.2(госп. діяльність)? |
Напимер мне нужно в Лицензии видеть может ли Участник работать на "...трубопроводах", имеет ли Участник строчку "Генподряд" и т.д. Плюс разрешения Держгирпромнагляд на работы на обьектах повышеной опасности, плюс Сертификат соответствия УкрСЕПРО и т.д....
Если это я всё не увжу на раскрытии, я не смогу быть уверенным, что Участник сможет выполнять даный вид работ у нас на обьектах... |
Я не много не понял обсуждения - Вы напрямую требуете Лицензию и Дозвил Держгирпромнагляду или всё же через квалификацию работников? |
irka писал(а): |
Буду вимагати напряму, але на підтвердження ст.16 п.1п.2 Закону, просто хотіла мотивувати чому і спросити вашої думки з цього приводу, тому що торги по Закону ще не проводила. З іншого боку чи не буде це розцінено як дискримінацію до фізичних осіб (мається на увазі не підпрємців)? |
irka писал(а): |
Дуже дякую, так і зроблю. |
В диалоге с Вам я сам попытался разобраться с этим вопросом. ![]() |
А какой статьёй Закона подтвердить предоставление копий паспортов или сертификатов качества на поставляемій товар? Как Участник должен подтвердить соответствие его товара необходимім нам тех.характеристикам? ![]() |
teona писал(а): |
а пусть покажут Вам, что у них есть техника для доставки данной продукции ![]() ![]() ![]() |
output generated using printer-friendly topic mod. Часовой пояс: GMT + 2