|
Форум о Тендерах, государственных закупках в Prozorro. UA-Tenders.com
|
Предыдущая тема :: Следующая тема |
Автор |
Сообщение |
sev22a
Что такое тендер ?
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
yulyasha
Специалист

|
18 Июл 2012, 10:30 |
|
|
sev22a писал(а): | Нас уже вывели с 6 июля |
повторюсь. если у Вас нарушены сроки публикации, отклонены все предложения или все, кроме одного и т.д., тогда можете отменять. если нет - доводите процедуру до конца |
|
Вернуться к началу |
|
 |
mocker
Что такое тендер ?
|
21 Авг 2012, 16:52 |
|
|
доброго дня. несподівано виникло питання: відміна торгів та визнання їх такими, що не відбулись - чи існує різниця у застосуванні, окрім підстав статті 30? інакше кажучи, чи можливо саме "відмінити" торги, якщо вже оприлюднене оголошення про акцепт чи все ж таки слід визнавати торги такими, що не відбулись? що первинне: життєві обставини, які ми намагаємось натягнути на норми закону і вибрати зручний термін чи здоровий глузд і розуміння того, що вочевидь недоречно відміняти те, що вже сталось, а його належить визнати таким, що не відбулось (за наявності підстав, звісно)?
дякую. |
|
Вернуться к началу |
|
 |
yulyasha
Специалист

|
22 Авг 2012, 07:25 |
|
|
mocker писал(а): | доброго дня. несподівано виникло питання: відміна торгів та визнання їх такими, що не відбулись - чи існує різниця у застосуванні, окрім підстав статті 30? інакше кажучи, чи можливо саме "відмінити" торги, якщо вже оприлюднене оголошення про акцепт чи все ж таки слід визнавати торги такими, що не відбулись? що первинне: життєві обставини, які ми намагаємось натягнути на норми закону і вибрати зручний термін чи здоровий глузд і розуміння того, що вочевидь недоречно відміняти те, що вже сталось, а його належить визнати таким, що не відбулось (за наявності підстав, звісно)?
дякую. |
якщо порилюднено оголошення про акцепт, торги можна відмінити у разі:
Цитата: | - відсутності подальшої потреби у закупівлі товарів, робіт та
послуг;
- неможливості усунення порушень, які виникли через виявлені
порушення законодавства з питань державних закупівель;
- виявлення факту змови учасників;
- порушення порядку публікації оголошення ... оголошення про результати процедури
закупівлі, передбаченого цим Законом |
та визнати такими, що не відбулися у разі, якщо:
Цитата: | - здійснення закупівлі стало неможливим внаслідок непереборної
сили;
- скорочення видатків на здійснення закупівлі товарів, робіт і
послуг. |
самодіяльність законом не передбачена. А при проведенні тендеру ми, поки ще, керуємося Законом |
|
Вернуться к началу |
|
 |
mocker
Что такое тендер ?
|
22 Авг 2012, 17:34 |
|
|
yulyasha писал(а): | mocker писал(а): | доброго дня. несподівано виникло питання: відміна торгів та визнання їх такими, що не відбулись - чи існує різниця у застосуванні, окрім підстав статті 30? інакше кажучи, чи можливо саме "відмінити" торги, якщо вже оприлюднене оголошення про акцепт чи все ж таки слід визнавати торги такими, що не відбулись? що первинне: життєві обставини, які ми намагаємось натягнути на норми закону і вибрати зручний термін чи здоровий глузд і розуміння того, що вочевидь недоречно відміняти те, що вже сталось, а його належить визнати таким, що не відбулось (за наявності підстав, звісно)?
дякую. |
якщо порилюднено оголошення про акцепт, торги можна відмінити у разі:
Цитата: | - відсутності подальшої потреби у закупівлі товарів, робіт та
послуг;
- неможливості усунення порушень, які виникли через виявлені
порушення законодавства з питань державних закупівель;
- виявлення факту змови учасників;
- порушення порядку публікації оголошення ... оголошення про результати процедури
закупівлі, передбаченого цим Законом |
та визнати такими, що не відбулися у разі, якщо:
Цитата: | - здійснення закупівлі стало неможливим внаслідок непереборної
сили;
- скорочення видатків на здійснення закупівлі товарів, робіт і
послуг. |
самодіяльність законом не передбачена. А при проведенні тендеру ми, поки ще, керуємося Законом |
ви, вочевидь, вирішили, що в мене проблеми з читанням? це помилкова думка. я питав дещо про інше. але зробимо ще одну спробу. чи існує в процедурі відкритих торгів певний етап (подія) після настання якої неможливо відмінити торги - не рішення/акт КК, а саме торги, як процедуру закупівлі - а можливо лише визнати їх такими, що не відбулись? нагадаю: розкриття пропозицій і акцепт відбулись. це юридичний факт. як відмінити юридичний факт? навіть якщо є підстави для встановлення його неспроможності або недійсності це матиме наслідком лише відміну певного рішення КК, але не процедури (відкритих торгів) взагалі. не дуже складно? |
|
Вернуться к началу |
|
 |
yulyasha
Специалист

|
22 Авг 2012, 18:02 |
|
|
mocker писал(а): |
ви, вочевидь, вирішили, що в мене проблеми з читанням? це помилкова думка. я питав дещо про інше. але зробимо ще одну спробу. чи існує в процедурі відкритих торгів певний етап (подія) після настання якої неможливо відмінити торги - не рішення/акт КК, а саме торги, як процедуру закупівлі - а можливо лише визнати їх такими, що не відбулись? нагадаю: розкриття пропозицій і акцепт відбулись. це юридичний факт. як відмінити юридичний факт? навіть якщо є підстави для встановлення його неспроможності або недійсності це матиме наслідком лише відміну певного рішення КК, але не процедури (відкритих торгів) взагалі. не дуже складно? |
я не сомневалась в вашей способности к прочтению закона. я сомневалась, что вы понимаете его содержание и не ошиблась.
в торгах, как и в жизни, нельзя "влючить заднюю". каждое наше слово и действие влечет за собой последствия. закрыть глаза и сказать, что меня нет, не получится. (хотя иногда так хочется).
я в своей работе не раз сидела и думала, почему так несправедливо, что нельзя одним легким движением руки сделать вид, что торгов не было, просто написав какое-нибудь письмо или доказав вестнику, что они забыли снять объявление с публикации, хотя их об этом просили официальным письмом. но приходилось оформлять кучу документов, чтобы отменить торги "по закону".
надейюсь, теперь я поняла Ваш вопрос.
а вообще, пишите Вы очень сложно. по крайней мере, для меня. хотя, раз все молчат, то и для них тоже. или все знают великую тайну, но хорошо ее скрывают  |
|
Вернуться к началу |
|
 |
mocker
Что такое тендер ?
|
22 Авг 2012, 21:05 |
|
|
yulyasha писал(а): | mocker писал(а): |
я не сомневалась в вашей способности к прочтению закона. я сомневалась, что вы понимаете его содержание и не ошиблась.
в торгах, как и в жизни, нельзя "влючить заднюю". каждое наше слово и действие влечет за собой последствия. закрыть глаза и сказать, что меня нет, не получится. (хотя иногда так хочется).
я в своей работе не раз сидела и думала, почему так несправедливо, что нельзя одним легким движением руки сделать вид, что торгов не было, просто написав какое-нибудь письмо или доказав вестнику, что они забыли снять объявление с публикации, хотя их об этом просили официальным письмом. но приходилось оформлять кучу документов, чтобы отменить торги "по закону".
надейюсь, теперь я поняла Ваш вопрос.
а вообще, пишите Вы очень сложно. по крайней мере, для меня. хотя, раз все молчат, то и для них тоже. или все знают великую тайну, но хорошо ее скрывают  |
ну звісно. розуміти закон - то лише справжнім спєцам під силу . а насправді так і виходить. аднім льогкім двіженієм рукі. в оголошенні (або в звіті) бачимо лише підставу зі статті 30. але не розуміємо - відмінео торги або визнані такими, що не відбулись. лише здогадуємось- якщо КК на свій розсуд вибрав одну підставу, то відмінені. якщо іншу - визнані такими, що не відбулись. зручно, чи не так? |
|
Вернуться к началу |
|
 |
rayizm
Теоретик

|
31 Авг 2012, 10:06 |
|
|
Подскажите, АМК обязало отменить торги, какие последствия тянет за собой отмена по причине "неможливості усунення порушень....." для членов ККТ?? |
|
Вернуться к началу |
|
 |
UKBSMDA
Теоретик

|
11 Окт 2012, 09:27 |
|
|
Добрый день, подскажите пожалуста отклонили все предложения делаю объявление про отмену и направляю в зовништор уполномочному органу и участника нужно ли в данном случае еще дополнительно делать уведомление о результатах участникам и направлять участникам как при акцепте??? |
|
Вернуться к началу |
|
 |
198219dn
Специалист

|
11 Окт 2012, 10:58 |
|
|
UKBSMDA писал(а): | Добрый день, подскажите пожалуста отклонили все предложения делаю объявление про отмену и направляю в зовништор уполномочному органу и участника нужно ли в данном случае еще дополнительно делать уведомление о результатах участникам и направлять участникам как при акцепте??? |
Делаете письма участникам:
1) Об отклонении их предложения с указанием причины (в свободной форме на фирменном бланке письма)
2) Уведомление об отмене (я делаю- форма которая утверждена, ее вставляю на фирменный бланк письма) |
|
Вернуться к началу |
|
 |
irsk_
Новичок
|
31 Янв 2013, 15:32 |
|
|
Подскажите, пожалуйста! Мы отменили открытые торги по бензину (поступило только одно предложение). Буду заново объявлять еще раз. Надо же делать зміни до річного плану?: напротив проведенных торгов ставлю - торги відмінені, а другой строчкой выношу их еще раз? Вопрос вот в чем : я могу поменять кол-во (потребность)? Надо немножко меньше. Больше всего, что мы и другой раз будем отменять, а потом уже будет закупка у одного учасника. |
|
Вернуться к началу |
|
 |
Sekret_ar
Модер

31 Янв 2013, 15:37 |
|
|
irsk_ писал(а): | Подскажите, пожалуйста! Мы отменили открытые торги по бензину (поступило только одно предложение). Буду заново объявлять еще раз. Надо же делать зміни до річного плану?: напротив проведенных торгов ставлю - торги відмінені, а другой строчкой выношу их еще раз? Вопрос вот в чем : я могу поменять кол-во (потребность)? Надо немножко меньше. Больше всего, что мы и другой раз будем отменять, а потом уже будет закупка у одного учасника. |
Якщо не змінювати очікувану вартість (я так зрозумів саме так Ви плануєте коригувати кількість!) то не бачу потреби вносити зміни до РП! Зміни вже внесете коли будете змінювати процедуру з ВТ на ЗОУ. |
|
Вернуться к началу |
|
 |
irsk_
Новичок
|
31 Янв 2013, 16:25 |
|
|
Sekret_ar писал(а): | irsk_ писал(а): | Подскажите, пожалуйста! Мы отменили открытые торги по бензину (поступило только одно предложение). Буду заново объявлять еще раз. Надо же делать зміни до річного плану?: напротив проведенных торгов ставлю - торги відмінені, а другой строчкой выношу их еще раз? Вопрос вот в чем : я могу поменять кол-во (потребность)? Надо немножко меньше. Больше всего, что мы и другой раз будем отменять, а потом уже будет закупка у одного учасника. |
Якщо не змінювати очікувану вартість (я так зрозумів саме так Ви плануєте коригувати кількість!) то не бачу потреби вносити зміни до РП! Зміни вже внесете коли будете змінювати процедуру з ВТ на ЗОУ. |
А якщо я змінюю кількість (за другим разом), і чи маю я право взагалі щось мінять?), то тоді ж і суму я повинна поставати меньшу?( із розрахунку середньої ціни). |
|
Вернуться к началу |
|
 |
Sagittarius
Специалист

31 Янв 2013, 16:52 |
|
|
irsk_ писал(а): | А якщо я змінюю кількість (за другим разом), і чи маю я право взагалі щось мінять?), то тоді ж і суму я повинна поставати меньшу?( із розрахунку середньої ціни). | Пересчитываете вашу потребность и выбираете процедуру в зависимости от получившийся суммы. (если есть возможность можно использовать ЗЦП).
Эту сумму заносите в годовой план. _________________ Есть решения, после принятия которых тараканы в голове аплодируют стоя.
Уставшие тараканы в голове твердили: "Угомонись, вспомни сколько тебе лет..", а шило в попе отвечало им: "Ни фи-и-г-а-а! Жизнь только начинается!!" |
|
Вернуться к началу |
|
 |
svetynshuk
Новичок
|
21 Мар 2013, 12:59 |
|
|
Чи є терміни відміни процедури замовником за рішенням АМК і яку вказувати причину? |
|
Вернуться к началу |
|
 |
Absurdlana
Специалист

21 Мар 2013, 13:13 |
|
|
svetynshuk писал(а): | Чи є терміни відміни процедури замовником за рішенням АМК і яку вказувати причину? |
имхо, в законе таких сроков нет, если амку не установил сроков, то получили, собрались ккт и приняли решение (лучше, наверное, не затягивать)
причина (скорее всего) - неможливість усунення порушень, які виникли через виявлені порушення законодавства з питань державних закупівель; _________________ Любопытство убило кошку, но она была так довольна, что воскресла. |
|
Вернуться к началу |
|
 |
yaroslav081108
Советчик

21 Мар 2013, 13:13 |
|
|
svetynshuk писал(а): | Чи є терміни відміни процедури замовником за рішенням АМК і яку вказувати причину? |
Якщо ви не оскаржуєте рішення АМК (згодні з ним), то можливо ч.1 ст. 30 "неможливості усунення порушень які виникли через виявлені порушення закон-ва з питань держ. закуп-ль"
Хоча не бачучи рішення АМК важко правильно судити. |
|
Вернуться к началу |
|
 |
svetynshuk
Новичок
|
|
Вернуться к началу |
|
 |
bilmed
Практик

|
11 Июн 2013, 08:12 |
|
|
Як ви вважаєте, чи можлива відміна торгів чи визнання їх такими, що не відбулись у звьязку з тим, що ціна за одиницю товару у пропозиції перевищує середньо ринкову? |
|
Вернуться к началу |
|
 |
Jyrcom
Модер

Зарегистрирован: 02.01.2007 Сообщения: 6535 Откуда: не дом и не улица |
11 Июн 2013, 08:24 |
|
|
bilmed писал(а): | Як ви вважаєте, чи можлива відміна торгів чи визнання їх такими, що не відбулись у звьязку з тим, що ціна за одиницю товару у пропозиції перевищує середньо ринкову? |
ст.30
2. Замовник має право визнати торги такими, що не відбулися, у разі якщо:
ціна найбільш вигідної пропозиції конкурсних торгів перевищує суму, передбачену замовником на фінансування закупівлі; |
|
Вернуться к началу |
|
 |
bilmed
Практик

|
|
Вернуться к началу |
|
 |
Jyrcom
Модер

Зарегистрирован: 02.01.2007 Сообщения: 6535 Откуда: не дом и не улица |
11 Июн 2013, 08:35 |
|
|
bilmed писал(а): | Але як що товар потрібен? | купуйте. адже "має право" не дорівнює "повинен" |
|
Вернуться к началу |
|
 |
bilmed
Практик

|
11 Июн 2013, 10:10 |
|
|
Чи можна визнати торги такими, що не відбулись по окремим лотам? В п. 1 ст 30 є "торги можуть бути відмінені частково", а в п.2 ст. 30 - немає. |
|
Вернуться к началу |
|
 |
bilmed
Практик

|
11 Июн 2013, 11:14 |
|
|
Чи можна відмінити торги або визнати торги такими, що не відбулись за окремими лотами після акцепту |
|
Вернуться к началу |
|
 |
ravilmamedov
Специалист

11 Июн 2013, 12:02 |
|
|
bilmed писал(а): | Чи можна відмінити торги або визнати торги такими, що не відбулись за окремими лотами після акцепту |
можна! _________________ В ріднім краї панувати не дамо нікому! |
|
Вернуться к началу |
|
 |
|
|
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы не можете вкладывать файлы Вы можете скачивать файлы
|
|